Prajitura fina si delicioasa cu mascarpone. Gata in 10 minute

Reteta prajitura cu mascarpone gata in 10 minute, fara coacere – Un desert rapid, usor de facut, din 5 ingrediente. Este o prajitura de casa extrem de delicioasa si racoritoare pe care o poti pregati rapid, cand ai pofta de ceva dulce.

Ingrediente:

-660 ml smantana lichida pentru frisca cu minimum 30% grasime;
-500 g branza mascarpone;
-2 linguri zahar pudra;
-1 plic zahar vanilat;
-aproximativ 400 g piscoturi.

Mod de preparare:

-Intr-un bol, mixeaza bine smantala lichida.
-Treptat adauga zaharul pudra si zaharul vanilat.
-Incorporeaza branza mascarpone.
-Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiunea de 24 x 28 cm. Aseaza un rand de piscoturi, unul langa altul, pe baza tavii. Distribuie uniform jumatate din crema cu mascarpone. Aseaza un nou strat de piscoturi, apoi distribuie restul de crema. Deasupra pune un nou strat de piscoturi si optional decoreaza cu ciocolata alba data pe razatoare.

Important !! Inainte de a portiona, pune prajitura la frigider timp de cel putin 3 ore.

Prajitura va iesi si mai delicioasa daca folositi piscoturi facute in casa. Mai jos va prezentam si reteta pentru piscoturi:

Ingrediente:

-5 oua
-130 g zahar
-esenta de vanilie
-1/2 lingurita zeama de lamaie
-120 g faina
-40 g zahar pudra

Metoda de preparare:

1. Separa ouale si bate albusurile cu zeama de lamaie pana cand devin spuma, moment in care incepi sa adaugi treptat jumatate din cantitatea de zahar. Albusurile trebuie batute aproape ca pentru bezea, exact pana in momentul in care incep sa devina lucioase si isi mentin bine forma cand ridici telul.

2. Bate galbenusurile cu zaharul ramas si cu esenta de vanilie pentru 7-8 minute, pana cand obtii o crema galben deschis. Crema de galbenusuri trebuie sa curga cand ridici cu lingura, insa sa lase urme pentru cateva secunde atunci cand cade in restul de crema. Combina albusurile cu galbenusurile cu spatula, miscand-o de jos in sus. In acelasi timp, cerne faina peste compozitie si continua sa incorporezi de jos in sus.

3. Pune aluatul omogenizat intr-un pos pentru ornat, cu varf mare, rotund si formeaza piscoturile de sampanie cat mai egale, de 7-8 cm lungime, pe o tava tapetata cu hartie de copt. Pudreaza piscoturile formate cu zahar pudra si da-le la cuptor pentru 10-12 minute, sau pana observi ca incep sa capete o culoare aurie. Lasa piscoturile sa se raceasca 2-3 minute, apoi scoate-le din tava folosind o spatula sau un cutit.

Sfaturi utile:

✽ Daca doresti ca piscoturile de sampanie sa iasa cat mai egale intre ele, iti poti trasa cu creionul cateva linii drepte de ghidare pe foaia de copt. Astfel, vei stii sa te incadrezi si vei pastra aceeasi dimensiune pentru toate piscoturile formate.

✽ Este ideal sa consumi piscoturile intr-o zi, maxim doua de la pregatirea lor, caci atunci sunt fragede si poti profita cu adevarat de savoarea lor. Daca nu le poti consuma in timp util, e bine de stiut ca le poti congela intr-un recipient etans pana la 30 de zile.