TREI plante medicinale cu efecte uimitoare asupra organismului

V-ați întrebat vreodată ce înseamnă natura pentru sănătate? Proprietățile binefăcătoare ale plantelor sunt dovedite în fiecare zi. Trebuie doar să avem încredere în forțele lor vindecătoare.

Plantele medicinale fac parte din ce în ce mai mult în stilul nostru de viață. E ca o întoarcere la natură.  Acest lucru nu e un răsfăț, moft sau o modă, ci o necesitate.

Iată 3 plante medicinale pe care le folosesc cel mai des și au efecte uimitoare asupra organismului:

ROSTOPASCĂ

Această plantă este recunoscută ca remediu în bolile ficatului, dar face minuni și împotriva cancerului sau a pancreatitei. Florile ei sunt galbene, așezate în cruce, iar când sunt rupte secretă un suc galben-portocaliu.

Rostopasca are unul dintre cele mai puternice și eficiente remedii naturiste. Ea este folosită pentru bolile de ficat, pancreatită, migrenă biliară, spasmele digestive, indigestia și dispepsia, herpesul bucal, ameliorarea durerilor articulare.

Dacă o utilizați extern va ajuta la întărirea și detoxifierea organismului, la vindecarea negilor și bataturilor, cicatrizarea rănilor.

Mod de folosire:

Suc de rostopască: se prepară din frunze, semințe și flori spălate și puse într-un storcător de fructe și legume.

Tinctură: se adaugă 15 lingurițe de pulbere de rostopască, 2 pahare de alcool alimentar de 50 grade, se lasă la macerat timp de 2 săptămâni, după care se filtrează și se pune în sticlute mici. Se găsește și în farmaciile naturiste, gata preparată.

Infuzie: Într-o cană cu apă puneți ½ linguriță de rostopască mărunțită și beți o dată pe zi.

Trebuie să țineți cont că în cantități mari consumată este toxică. De aceea, înainte de a începe un astfel de tratament, consultați un medic specialist în medicină naturistă.

GALBENELE

Această plantă este recunoscută pentru frumoasa culoare galbenă a florilor și pentru numeroasele beneficii pe care le aduce sănătății, dar și frumuseții.

În trecut era numită și “floarea ploilor”, deoarece veneau ploile atunci când ea nu se deschidea.

Dacă folosim gălbenelele pentru uz intern, ele au un efect terapeutic remarcabil în tratarea unor boli precum ulcerul gastric, gastrite hiperacide, inflamații ale colonului, hemoroizi, boli de ficat, colecistită.

Pentru uz extern, florile de gălbenele sunt folosite pentru tratarea acneei, arsuri, leucoree, negi, micoze, dermatite, etc.

Cea mai la îndemână modalitate de a te bucura de puterile vindecătoare ale acestei plante este ceaiul de gălbenele. Este un preparat simplu, dar cu beneficii extraordinare pentru sănătatea noastră. Adaugă 2 lingurițe de floare uscată în 350 ml apă clocotită. Bea acest ceai de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Ceaiul de gălbenele poate fi folosit și pentru uz extern, deoarece reprezintă un dezifectant de neprețuit. Se aplică pe cicatrice, rană sau pe ten cu ajutorul unei cotonete de bumbac.

ALOE VERA

Aloe vera a rămas până în zilele noastre un leac de încredere și rezistă cu stoicism în fața multor produse descoperite prin tehnologii moderne. Ea poate fi recunoscută după frunzele cărnoase, în formă de lance, care cresc direct din pământ. Reprezintă o sursă bogată de minerale precum calciu, fier, potasiu, sodiu, magneziu, zinc, vitamina B12, A, B, C, E și acid folic.

În uz intern aloe poate fi folosită pentru a trata ulcerul, gastritele, constipația, ficatul. Acționează și stimulează fluxul sanguin și limfatic, rinichii, vezica biliară.

Gelul de aloe vera este foarte util în tratarea pielii și a problemelor acesteia. Frunzele proaspete de aloe, tăiate direct de pe tulpina plantei, păstrează cel mai bine complexul nutritiv, dar dacă nu ai o plantă acasă, îți poți cumpăra suc de aloe vera sau gel din farmacii.

Sub formă de geluri, crème sau loțiuni, aceasta poate calma durerile provocate de mușcăturile de insecte, ameliorează acneea, atenuează ridurile și vindecă rapid tăieturile mici.