
Aceasta prajitura spectaculoasa, cu straturi perfect definite de blat ciocolatos si crema de branza cu mac, este desertul ideal pentru orice ocazie. Fina, aromata, cremoasa si foarte aspectuoasa – exact genul de prajitura care dispare prima de pe platou.
Ingrediente
Pentru blat:
4 oua
100 g zahar (½ cana)
110 g faina (¾ cana)
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
Pentru crema de branza:
1 kg crema de branza din galeata
4 oua
100 ml lapte
1 plic budinca vanilie (40 g)
2 linguri faina
100 ml ulei
200 g zahar (1 cana)
2 linguri mac
1 lingura cacao
Mod de preparare
- Prepararea blatului
Bate ouale impreuna cu zaharul 5–7 minute, pana devin foarte spumoase si deschise la culoare.
Cerne faina, cacaoa si praful de copt, apoi incorporeaza-le treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula.
Toarna aluatul intr-o tava (aprox. 25×35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coace blatul 15–20 de minute la 180°C. Lasa-l sa se raceasca, apoi taie-l in doua foi egale. - Prepararea cremei de branza
Amesteca branza cu zaharul, ouale, laptele, uleiul, faina si budinca.
Imparte crema in doua boluri:
in primul adauga macul
in al doilea adauga cacaoa
Pregateste doua creme diferite, una alba cu mac si una de cacao. - Asamblare
Asaza prima foaie de blat in tava.
Toarna peste ea mai intai crema cu mac si niveleaza.
Peste ea adauga crema cu cacao.
Acopera cu cealalta foaie de blat.
Coace prajitura inca 40–50 de minute la 170°C.
Las-o sa se raceasca complet, apoi da-o la frigider cateva ore.
Poti presara deasupra fulgi de ciocolata sau cacao.
Rezultat
Vei obtine o prajitura inalte, cremoasa, cu straturi contrastante – blatul moale de cacao si crema densa, aromata, cu mac si cacao.


