Prajitura de Sezon: Visul Unei Nopti De Vara – Deliciu cu Foi de Miere si Creme Racoritoare

Prajitura de Sezon: Visul Unei Nopti De Vara
Prajitura de Sezon: Visul Unei Nopti De Vara – Deliciu cu Foi de Miere si Creme Racoritoare

Vara aduce cu sine nu doar zile insorite si relaxare, ci si dorinta de a savura deserturi racoritoare si aromate. “Visul Unei Nopti de Vara” este prajitura perfecta pentru acest sezon, combinand delicatetea foilor de miere cu prospetimea cremelor racoritoare. Acest desert, usor de preparat si plin de arome, va deveni cu siguranta preferatul familiei tale in zilele calduroase.

Ingrediente pentru blat:
450 g faina
2 oua
3 linguri zahar pudra
50 g unt
4 lingurite miere de albine
1 lingurita praf de copt
7 linguri lapte
2 linguri pudra de cacao
Cateva picaturi de zeama de lamaie

Ingrediente pentru crema:
700 ml lapte
2 plicuri budinca de vanilie
2 linguri pudra de cacao
250 g margarina
200 g zahar pudra

Ingrediente pentru glazura:
200 g zahar pudra
Zeama de la o jumatate de lamaie
Ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare:

  1. Prepararea budincii:
    Prepara budinca conform instructiunilor de pe ambalaj si las-o sa se raceasca complet.
    Spumeaza margarina cu zaharul pudra si incorporeaza acest amestec in budinca racita.
  2. Prepararea aluatului:
    Intr-un bol mare, bate ouale cu 5 linguri de lapte, zeama de lamaie si amesteca bine.
    Adauga faina cernuta, praful de copt, zaharul pudra, mierea si untul, amestecand pana obtii un aluat omogen.
    Imparte aluatul in doua parti egale.
    Amesteca 2 linguri de pudra de cacao cu 2 linguri de lapte si incorporeaza acest amestec in jumatate din aluat.
  3. Coacerea foilor:
    Imparte fiecare tip de aluat in doua, obtinand astfel 4 foi.
    Intinde fiecare foaie intr-o tava de 25×35 cm tapetata cu hartie de copt.
    Coace fiecare foaie in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 10 minute. Lasa-le sa se raceasca.
  4. Prepararea cremei de cacao:
    Amesteca un sfert din cantitatea de budinca cu 2 linguri de cacao pentru a obtine o crema de cacao aromata.
  5. Prepararea glazurii:
    Amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie si lasa glazura la frigider pentru cateva minute pentru a se intari usor.
  6. Asamblarea prajiturii:
    Intinde crema de vanilie peste prima foaie de cacao.
    Acopera cu o foaie alba si intinde crema de cacao.
    Continua cu o alta foaie alba si intinde restul de budinca de vanilie.
    Adauga ultima foaie de cacao si uniformizeaza glazura de lamaie deasupra.
  7. Decorare si racire:
    Decoreaza prajitura cu ciocolata rasa si refriger-o peste noapte pentru a se raci complet si pentru a-si imbogati aromele.
  8. Servire:
    Taie prajitura in patrate generoase si savureaza-o rece, pentru a te bucura de fiecare aroma racoritoare. Pofta buna!

Incheie o zi perfecta de vara cu o felie din prajitura “Visul Unei Nopti de Vara”. Acest deliciu cu foi de miere si creme racoritoare nu doar ca iti va incanta simturile, dar iti va aduce si un strop de racoare in zilele toride. Prepar-o pentru cei dragi si bucura-te de complimentele primite pentru acest desert rafinat si delicios.