Prajitura cu crema fina de vanilie si blat pufos – desertul care face senzatie la orice masa

Ingrediente pentru blat:
4 oua mari
130 g faina de grau
40 g budinca de vanilie (praf)
150 g zahar
1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
500 ml lapte
20 g faina de grau
20 g amidon de porumb (faina de cartofi)
200 g unt
150 g zahar
biscuiti cu cacao sau ciocolata
putin lapte sau alcool slab (pentru insiropat biscuitii)
ciocolata rasa pentru decor

Mod de preparare:
Blatul: Bate ouale cu zaharul pana obtii o spuma pufoasa si deschisa la culoare. Adauga faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt, amestecand usor. Toarna compozitia intr-o tava de 27 × 17 cm, tapetata cu hartie de copt. Coace aproximativ 30 de minute la 170°C. Dupa ce se raceste, taie blatul in doua foi.
Crema: Fierbe 250 ml lapte. In restul de lapte dizolva faina si amidonul, apoi toarna amestecul peste laptele fierbinte. Fierbe 2 minute, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca. Lasa sa se raceasca complet. Freaca untul cu zaharul pana devine albicios si pufos, apoi adauga treptat budinca racita, mixand pana obtii o crema fina.
Asamblarea: Unge prima foaie de blat cu o parte din crema, asaza biscuitii inmuiati in lapte sau alcool, apoi adauga cealalta foaie de blat. Intinde restul de crema deasupra si presara ciocolata rasa.
Lasa prajitura la rece cateva ore sau peste noapte, ca sa se aseze frumos straturile si sa se intensifice aromele.