Prajitura cu ciocolata si zmeura – pufoasa, umeda si gata in 30 de minute

Ai pofta de ceva rapid, ciocolatos si cu un strop de fructe? Aceasta prajitura cu zmeura si ciocolata se face usor, din ingrediente la indemana si nu necesita tehnici complicate. Are o textura umeda si pufoasa, este echilibrata ca dulceata, iar zmeura aduce o nota acrisoara care o face absolut irezistibila. Gata in doar 30 de minute, este ideala pentru musafiri neanuntati sau un rasfat de seara!

Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm)
100 g ciocolata (50 g ciocolata cu lapte + 50 g ciocolata neagra)
250 g faina alba
250 ml chefir (sau lapte batut/iaurt usor)
100 g zahar
125 ml ulei vegetal
2 oua
3 linguri cacao (aprox. 30 g)
1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu (aprox. 5 g)
200–250 g zmeura proaspata sau congelata

Mod de preparare
Intr-un bol, amesteca ingredientele uscate: faina, cacaua si bicarbonatul.
Intr-un alt bol, bate cu telul chefirul, zaharul, ouale si uleiul.
Adauga ingredientele uscate in cele umede, in doua transe, amestecand usor cu telul pana obtii un aluat omogen.
Adauga ciocolata taiata marunt si amesteca usor.
Toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Presara zmeura deasupra.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C (functia sus-jos, fara ventilatie) timp de aprox. 30 de minute. Verifica cu o scobitoare daca e copt in centru.
Dupa ce s-a racit, presara zahar pudra deasupra.

Sfaturi delicioase:
Poti inlocui zmeura cu afine, visine sau felii de caise.
Ramane frageda si proaspata chiar si dupa 2–3 zile!
Perfecta langa o cafea sau un ceai de seara.