
O combinatie irezistibila intre aluat fraged cu cacao, o crema delicata de branza si fructe acrisoare de coacaze, este perfecta pentru orice ocazie. Se prepara usor, iar contrastul dintre dulce si acrisor te va cuceri de la prima felie!
Ingrediente pentru aluat:
400 g faina
150 g zahar pudra
250 g unt rece
2 oua
2 linguri cacao (aprox. 20 g)
1 plic praf de copt (10 g)
1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutura de branza:
500 g branza de vaci bine scursa (sau ricotta)
100 g zahar
2 oua
1 plic zahar vanilat
2 linguri gris (aprox. 20 g)
Coaja rasa de la 1 lamaie (optional)
Ingrediente pentru stratul de fructe:
250–300 g coacaze (proaspete sau congelate)
1–2 linguri zahar (daca fructele sunt foarte acre)
1 lingura amidon (ajuta la legarea sucului lasat de fructe)
Mod de preparare
- Prepararea aluatului
Amesteca faina, cacaua, zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare.
Adauga untul taiat cubulete si framanta rapid pana obtii un aluat nisipos.
Incorporeaza ouale si framanta pana se leaga.
Imparte aluatul in doua parti: una putin mai mare pentru baza si una mai mica pentru razuire deasupra.
Infasoara bucatile in folie si pune-le in congelator 30 de minute. - Prepararea cremei de branza
Amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, grisul si coaja de lamaie pana obtii o crema omogena. - Pregatirea fructelor
Amesteca fructele cu zaharul si amidonul. - Asamblare
Razuieste aluatul mai mare intr-o tava (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt. Niveleaza usor.
Toarna crema de branza peste aluat si intinde uniform.
Adauga uniform fructele peste crema.
Razuieste restul de aluat congelat deasupra, formand un strat crocant. - Coacere
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C (functie sus-jos) timp de 40–45 de minute, pana devine usor rumenita deasupra.
Lasa sa se raceasca complet inainte de a taia in patrate.
Sfaturi delicioase:
Poti inlocui coacazele cu visine, zmeura sau afine.
Este la fel de buna si a doua zi – aromele se intensifica!
Serveste cu putin zahar pudra presarat deasupra pentru un aspect festiv.