Iată de ce înțelepții tibetani și toate femeile frumoase beau apă caldă dimineața

Crezi că obiceiul de a bea un pahar de apă rece dimineața este unul bun? A venit timpul să punem punctul „i” și să stabilim cât de recomandată este această deprindere, întrucât în funcție de temperatură apa poate fi benefică și nu prea

De ce să bem apă?

Orice om, care se respectă, cel puțin o dată în viață a fost interesat de secretele tinereții, detoxifierii, slăbitului… Cu faptul că trebuie să bem apă este de acord atât medicina oficială, cât și cea tradițională. Însă când, în ce cantități și de care, părerile se împart.

Noi am analizat sfaturile medicinii tradiționale, populare, învățăturile ayurvedice și cele de la călugării tibetani. Se pare că apa pură este unica sursă de viață și longevitate, doar că trebuie s-o bem corect.

Este bine cunoscut faptul că omul este constituit în proporție de 60-80% din apă. De aici apare și întrebarea: „De ce să bem multă apă?” – pentru a trăi! Iar când spunem „multă” nu ne referim la un anumit număr de litri. Nu este obligatoriu să bei 8 pahare de apă pe zi. Cel puțin nu există studii care să confirme această necesitate. Medicina oficială spune că  trebuie să bem atât cât vrem și atunci când vrem.

Cantitatea de apă băută depinde de sex, vârstă, greutate, activități fizice, mediul ambiant, alimentație și altele. Potrivit datelor oferite de Institutul de medicină al SUA, bărbații au nevoie de 3,7 l de lichide pe zi, iar femeile de circa 2,7 l. Și nu are importanță sub ce formă este introdusă apa în organism: suc, ceai, supă, legume sau fructe.

Însă, potrivit învățăturilor din Orient, secretul tinereții este anume apa cu temperatura de 40-45 de grade. Nu apa fierbinte, nu călduță, dar anume de această temperatură. Se crede că cel mai rău lucru pe care-l poate face omul pentru organismul său este să consume băuturi reci sau chiar cu gheață.

Doctorii tibetani sunt convinși că un pahar de apă fierbinte dimineața, pe stomacul gol, prelungește viața cu 10 ani. Apa fierbinte omoară toate bacteriile din stomac, care s-au adunat peste noapte. În China, copiii sunt obișnuiți de mici să bea apă încălzită înainte de mâncare.

Ayurveda spune că un pahar de apă caldă imediat după trezire ne poate ajuta să scăpăm de migrene, tensiune arterială ridicată, anemie, obezitate, artrită și alte boli.

Și într-adevăr, apa rece nu trezește organismul, dar îl șochează, determinând-ul să pornească semnalele necesare pentru încălzirea apei până la temperatura optimală – cea din interiorul corpului.

Și astfel, în loc să asimileze substanțele nutritive, corpul irosește energia pentru reglarea temperaturii. Iar aceasta nu este cea mai bună metodă de a arde caloriile, mai degrabă cea mai nerecomandată.

Iată de ce un pahar de apă caldă ( 40-45 de grade) de dimineață este cel mai binevenit. Ea îmbunătățește metabolismul, purifică sângele, detoxifică organismul, iar sistemul digestiv este declanșat treptat, fără șoc.

În rezultat, acest obicei zilnic o să-ți îmbunătățească aspectul pielii, vor dispărea coșurile, vei pierde în greutate fără mare efort și ți se va normaliza tensiunea arterială