Descopera Reteta Desertului Perfect – Pandispan cu Fructe si Iaurt

Descopera Reteta Desertului Perfect - Pandispan cu Fructe si Iaurt
Descopera Reteta Desertului Perfect – Pandispan cu Fructe si Iaurt

In cautarea desertului perfect, care sa imbine gustul rafinat cu o textura usoara si pufoasa, pandispanul cu fructe si iaurt este alegerea ideala. Acest desert, iubit deopotriva de copii si adulti, se remarca prin simplitatea ingredientelor si prospetimea fructelor, oferind un echilibru perfect intre dulceata si aciditate. Fie ca vrei sa surprinzi familia cu o prajitura delicioasa sau sa iti impresionezi musafirii cu un desert elegant, reteta de pandispan cu fructe si iaurt este solutia ideala. Urmeaza pasii simpli si bucura-te de un desert care va aduce zambete pe fetele tuturor.

Ingrediente
Faina: 1,5 cani
Oua: 6 bucati
Zahar: 1 cana
Ulei: ½ cana
Iaurt: 200 g
Coaja de lamaie: 2 lingurite
Praf de cacao: 1 lingura
Praf de copt: 1 lingurita
Sare: 1 varf
Fructe: 500 g (proaspete, din compot sau congelate)
Zahar pudra: pentru decor

Instructiuni de Preparare

Preincalzirea cuptorului:
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius si pregateste o tava tapetata cu hartie de copt.

Prepararea aluatului:
Bate sase oua intr-un bol, adaugand un praf de sare.
Incorporeaza treptat zaharul, apoi adauga iaurtul, amestecand continuu.
Toarna uleiul in fir subtire, amestecand constant.
Adauga coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt, utilizand o lingura de lemn. Daca aluatul este prea moale, adauga mai multa faina.

Marmorarea aluatului:
Imparte aluatul in doua parti egale.
Toarna prima parte in tava pregatita.
In a doua parte a aluatului, incorporeaza praful de cacao si amesteca bine.
Toarna aluatul cu cacao peste cel din tava, folosind o lingura pentru a crea modele decorative.

Adaugarea fructelor:
Asaza fructele pe suprafata aluatului. Daca folosesti fructe din compot sau congelate, asigura-te ca sunt bine scurse.

Coacerea:
Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute. Verifica cu o scobitoare pentru a te asigura ca este coapta.

Racirea si decorarea:
Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o muta pe o farfurie.
Presara zahar pudra deasupra, taie prajitura in bucati si savureaza cu o ceasca de cafea.

Pandispanul cu fructe si iaurt este mai mult decat un simplu desert; este o experienta culinara care aduce bucurie si incantare. Textura sa moale si aerata, combinata cu gustul proaspat al fructelor, il transforma in alegerea perfecta pentru orice ocazie. Indiferent daca il pregatesti pentru o zi obisnuita sau pentru un eveniment special, acest desert va ramane cu siguranta in amintirea tuturor celor care il gusta. Indrazneste sa experimentezi aceasta reteta si descopera placerea de a savura un pandispan cu adevarat perfect!