De Sezon: Reteta de Prajitura cu Piersici sau Caise – Deliciu care se Topeste in Gura

De Sezon: Reteta de Prajitura cu Piersici sau Caise – Deliciu care se Topeste in Gura
De Sezon: Reteta de Prajitura cu Piersici sau Caise – Deliciu care se Topeste in Gura

In perioada calda a anului, nimic nu este mai tentant decat o prajitura proaspata cu piersici sau caise. Aceasta reteta de sezon promite un desert care se topeste in gura, combinand fructele suculente cu o crema fina si un strat crocant de pesmet.

Ingrediente pentru Aluat:
100 g unt
130 g zahar
2 oua
220 g smantana
220 g faina
10 g praf de copt
⅓ lingurita sare
1 borcan de piersici sau caise

Ingrediente pentru Crema:
350 g branza
1 ou
0,5 lingurita vanilie
2 linguri zahar
2 linguri smantana

Ingrediente pentru Pesmet:
120 g faina
60 g zahar
60 g unt

Metoda de Preparare:

Prepararea Aluatului:
Intr-un bol, combinati untul moale cu zaharul granulat si amestecati pana cand acesta se dizolva complet. Adaugati ouale si smantana, mixand pana obtineti o compozitie omogena. Incorporati faina, praful de copt si sarea, framantand pana aluatul devine uniform. Tapetati o tava de copt cu hartie de copt si ungeti-o cu unt, apoi intindeti aluatul intr-un strat egal.

Adaugarea Piersicilor sau Caiselor:
Taiati piersicile sau caisele in jumatati si aranjati-le pe suprafata aluatului.

Prepararea Cremei:
Intr-un bol separat, combinati branza cu oul, vanilia, zaharul si smantana. Mixati pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa. Turnati crema peste stratul de fructe, asigurandu-va ca este distribuita uniform.

Prepararea Pesmetului:
Amestecati faina, zaharul si untul pana obtineti un amestec nisipos. Presarati pesmetul peste crema din prajitura.

Coacerea:
Coaceti prajitura in cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius timp de aproximativ 1 ora, pana cand pesmetul devine auriu si crocant.

Savurati acest deliciu cu piersici sau caise, perfect pentru zilele de vara. Prajitura nu doar ca isi va gasi locul la orice masa, dar va si impresiona prin gustul sau rafinat si textura sa irezistibila. Bucurati-va de un desert de sezon care aduce un strop de prospetime si dulceata in fiecare felie!

De Sezon: Reteta de Prajitura cu Piersici sau Caise – Deliciu care se Topeste in Gura
De Sezon: Reteta de Prajitura cu Piersici sau Caise – Deliciu care se Topeste in Gura