Dacă ai 50 de ani, această descoperire științifică e pentru tine! N-o rata, îți va schimba viața!

Avem o noutate bună pentru cei care au în jur de 50 de ani: acum bătrânețea începe la 75-80 de ani, adică cu 25 de ani mai târziu decât la generația părinților noștri

Până nu demult viața omului era împărțită în 3 etape: tinerețe, maturitate și bătrânețe. Acum maturitatea începe după 50 de ani și reprezintă o perioadă, care până acum pur și simplu nu exista, scrie Stiri Actuale.

Ce știm noi despre maturitate?

1. Această etapă durează aproximativ 25 de ani – de la 50 până la 75 de ani.

2. În pofida unor concepții greșite, dacă vom respecta câteva reguli, la această vârstă capacitățile fizice și intelectuale nu se reduc, ci rămân aceleași ca și la tinerețe.

3. Această perioadă este cea mai confortabilă din punct de vedere al potențialului, întrucât combină sănătatea, posibilitățile și experiența. Potrivit ultimelor statistici, oamenii spun că la 65 de ani se simt cel mai fericiți.

4. Cei care au în prezent 55-65 de ani trăiesc această etapă pentru prima dată în istorie. Până acum aceasta pur și simplu nu exista pentru că bătrânețea începea mai devreme.

5. În următorii 10-25 de ani oamenii de 50-75 de ani vor deveni cea mai numeroasă categorie de vârstă.

Noi foarte rar ne gândim la faptul că ne construim viața după programul stabilit de generațiile anterioare. La fel cum și toate cărțile, filmele și manualele copilăriei noastre au fost scrise de oamenii din vechile generații.

Generațiile anterioare, însă, nu aveau nicio închipuire despre viața de după 50 de ani, și numai din cauza că nu era prevăzută niciun fel de viață după această vârstă. Noi am moștenit de la a ei acest program pentru viață, în care nu se spune nimic despre o perioadă activă a existenței noastre, după 50 de ani.

Asta în timp ce statisticile confirmă că pentru cei care au în prezent 50-55 de ani, bătrânețea începe nu mai devreme de 80 de ani. Și desigur e un lucru îmbucurător!

Această generație a primit în dar încă 25 ani de viață activă. Problema este că încă nu toți oamenii au învățat să-i folosească. Și în rezultat, mulți acceptă să îmbătrânească prematur, riscând să piardă 25-30 de ani din viață.

Dacă ai trecut de 50 de ani, fii gata pentru noi posibilități, noi hobby-uri, bucurii, impresii. Începe o nouă carieră, îndrăgostește-te, călătorește, începe o nouă viață…