Cum s-au schimbat 25 de actori francezi de la primele lor roluri

Admiram imaginile de film ale femeilor frumoase, independente, cu un farmec unic și bărbați frumoși și curajoși, care au fost prezentați pe ecran de actori care au devenit idolii multor generații. Unii au devenit renumiți pentru rolurile lor în comedii, alții sunt admirați pentru rolurile jucate în filme de dragoste.

Mai mult ca atât, în Franța a luat naștere arta cinematografică. Prima proiecție cinematografică publică a unui film, cu aparatul Fraților Lumiere, a avut loc la 28 decembrie, 1895, la Paris, în salonul indian al restaurantului „Grand Cafe”, Boulevard des Capucines. Filmul proiectat a fost intitulat „La Sortie de l’Usine Lumière à Lyon”, în traducere „Ieșirea din Uzinele Lumière din Lyon”. Un alt film foarte important a fost „L’Arrivée d’un Train en Gare de La Ciotat”, în traducere „Sosirea unui Tren în Gara La Ciotat”.

Astfel, data de 28 decembrie, 1895, marchează nu numai prima proiecție cinematografică ci și nașterea unei noi arte, arta cinematografică, „cea de-a șaptea artă” cum mai este cunoscută, și a unei noi industrii noi: industria cinematografică.

Noi ne-am strecurat în atmosfera cinematografiei franceze și vă invităm să luați o pauză și să vedeți cum s-au schimbat actorii francezi de la prima lor apariție pe ecran.

1.Isabelle Adjani

2.Christian Clavier

3.Jane Birkin

4.François Cluzet

5.Sophie Marceau

6.Jean Reno

7.Charlotte Gainsbourg

8.Pierre Richard

9.Catherine Deneuve

10.Alain Delon

11.Brigitte Bardot

12.Gérard Depardieu

13.Isabelle Huppert

14.Laetitia Casta

15.Jean Dujardin

16.Louise Bourgoin

17.Benoit Magimel

18.Juliette Binoche

19.Jean-Paul Belmondo

20.Fanny Ardant

21.Audrey Tautou

22.Vahina Giocante

23.Marion Cotillard

24.Vincent Cassel

25.Eva Green