Cheesecake usor cu cottage si glazura de ciocolata – desertul proteic care iti face ziua mai dulce

Daca iti plac deserturile cremoase, dar vrei ceva mai usor si sanatos, atunci acest cheesecake cu cottage si glazura de ciocolata e pentru tine! Are un continut ridicat de proteine, o textura catifelata si o aroma intensa de ciocolata care cucereste din prima. In plus, e gata rapid si nu ai nevoie decat de cateva ingrediente de baza. Perfect pentru mic dejun, gustare sau un desert savurat alaturi de cafea!

Ingrediente:
400 g cottage cheese
3 oua
60 g indulcitor sau zahar
40 g faina de ovaz (sau clasica)
10 g praf de cacao
1 lingurita praf de copt (5 g)
Pentru glazura:
100 g ciocolata neagra (min. 70% cacao)
30 ml lapte sau smantana lichida

Mod de preparare:
Pregatirea bazei:
Preincalzeste cuptorul la 180°C. Unge o tava rotunda cu putin ulei sau tapeteaz-o cu hartie de copt.
Amestecarea ingredientelor:
Pune in blender cottage cheese-ul, ouale, indulcitorul, faina, cacaua si praful de copt. Mixeaza pana obtii o crema fina, fara cocoloase.
Coacerea:
Toarna compozitia in tava si niveleaza. Coace timp de 35–40 de minute, pana cand mijlocul este ferm la atingere. Lasa la racit complet.
Prepararea glazurii:
Topeste ciocolata impreuna cu laptele la bain-marie sau in cuptorul cu microunde (in reprize scurte de 15–20 secunde). Amesteca pana devine o crema lucioasa.
Asamblarea:
Toarna glazura peste prajitura racita si intinde uniform. Lasa la frigider cel putin 1 ora inainte de servire.

👉 Rezultatul? Un cheesecake mai usor, bogat in proteine, cremos si cu glazura intensa de ciocolata – desertul ideal pentru zilele in care vrei ceva dulce, dar si sanatos!