Are 83 de ani, dar arată fabulos! Iată dieta Sophiei Loren și la ce trucuri de frumusețe apelează

Are 83 de ani, dar arată fabulos! Iată dieta Sophiei Loren și la ce trucuri de frumusețe apelează – Sophia Loren arată spectaculos la venerabilă vârstă de 83 de ani. A fost un sex-simbol pentru generații întregi și rămâne și astăzi un etalon al frumuseții feminine, dar nu-și arată deloc vârsta

Sofia Villani Scicolone s-a născut pe 20 septembrie 1934. După ce și-a trăit copilăria în mare parte în timpul războiului, ea a început să facă primii pași spre celebritate la vârsta de 14 ani, câdn a început să participe la concursuri de frumusețe și interpretând roluri mici în filme artistice. Primele roluri le-a avut în filmele lui Vittorio de Sica, regizorul care a descoperit-o. În 1950 a participat la Miss Italia, unde a câștigat titlul de Miss Eleganza, titlu creat special pentru ea. De aici a fost un drum scurt până la Hollywood și la întâlnirile ei cu mari actori ai vremii, premiile, iubirile, familia. Și faima. Iar tot acest parcurs Sophia îl povestește în detaliu în volumul de memorii publicat în 2014 – „Yesterday, Today, Tomorrow: My Life”.

La numai 15 ani l-a întâlnit și pe Carlo Ponti, care era cu 22 de ani mai mare,  cu 10 cm mai scund și însurat, dar cu toate acestea povestea lor de dragoste a fost unică, și el  avea să îi fie soț până la moarte, spre uimirea tuturor.  S-a căsătorit de două ori cu Carlo Ponti, prima data în septembrie 1957 în Mexic, însă pentru că legea italiană nu-l lăsa să divorțeze de prima nevastă, a fost nevoit să anuleze căsătoria pentru a nu fi arestat pentru bigamie. Însă, ulterior Carlo și Sophia au plecat în Franța, unde au devenit cetățeni francezi și astfel, regizorul a putut să divorțeze. Astfel, ei s-au căsătorit din nou pe 9 aprilie 1966 în Franța.

Cei doi făcut doi copii:  Carlo Jr. născut în 1968 și Edoardo în 1973 și au rămas împreună până la moartea lui Ponti, în 2007.  Întrebată dacă nu ar vrea să se recăsătorească, Sophia a spus că „este imposibil să iubească pe altcineva” și a preferat să rămână singură.

Actrița uimește cu fiecare apariție a ei, păstrându-și frumusețea din tinerețe. Dar iată care sunt secretele ei, cum se menține în formă și la ce truc apelează în fiecare seară.

Recunoaște că reușește să afișeze și azi la 83 de ani o siluetă impecabilă datorită faptului că a urmat toată viața o dietă sănătoasă. Ea recunoaște că este adepta dietei mediteranene, în care a inclus însă și pastele, specifice italienilor.

Sophia Loren susține că dieta ei se bazează pe alimente neprocesate precum fructe, legume, păstai, nuci și diverse semințe, salate, cereale integrale, lactate, ulei de masline, carne de pasare și mult pește, din care a exclus cât de mult a putut dulciurile și grăsimile.

„Tot ceea ce sunt se datorează pastelor”, spunea Sophia Loren. Însă, aceasta mărturisește că mănâncă doar o farfurie cu paste pe zi, iar acestea sunt preparate în mod sănătos, cu ulei de măsline, verdețuri și mirodenii, fără să le combine cu carne.

Sophia Loren este adepta dietei mediteranene

„O farfurie pe zi de spaghete, fără ca asta să facă parte din vreo dietă. În rest, nu mănânc multe grăsimi şi dulciuri, chiar dacă acestea din urmă îmi plac foarte mult”, a dezvăluit actrița.

„Dieta contează cel mai mult. Trebuie să ai grijă ce mănânci. Mănâncă bucăți foarte, foarte mici. (…) Mănânc foarte multe salate, puțină carne și diverse fructe. Evit pâinea. Prea multă pâine nu e bună că îngrașă”, explică actrița.

Micul dejun al Sophiei Loren este unul destul de light. Bea o cafea fără cafeină și mănâncă fructe sau o brioșă. De altfel, Sophia Loren a dezvăluit că secretul longevității sale este faptul că în fiecare seară, la cină, consumă un pahar de vin roșu. În rest, nu pune gura pe alte băuturi alcoolice.

Își spală părul cu șampon pentru bebeluși

Însă, celebra actriță recunoaște că face în fiecare zi mișcare. Face câte o plimbare de o oră și apoi 45 de minute de stretching și are grijă să doarmă cel puțin 8 ore pe noapte. „De obicei mă trezesc la 5 dimineața, iar la ora 20.00 mă bag în pat”, a declarat actrița. Folosește o cremă cu vitamina A pentru zona ochiilor și are loțiune de față din apă de trandafiri.

„Eu merg, merg, merg mult. Plimbarea e foarte bună pentru inimă. Trebuie să ai grijă de tine. Nu mânca foarte mult, încearcă să te relaxezi, citește, privește apusul, fă lucruri care îți plac”, a mai precizat Sophia.

Sophia a fost considerată cealaltă Marilyn, dar în variantă brunetă,  mult mai fericită și mai sigură pe sine, cu aceleași farmec aparte și talent de inegalat . Spre deosebire de Monroe, ea a iubit toată viața un singur bărbat.

Mai mult, spre deosebire de alte celebrități de la Hollywood, Sophia nu s-a ascuns de ochii presei acum la bătrânețe, ci este foarte activă, și uimește cu fiecare apariție a ei cu eleganța și grația sa. În ciuda faptului că are 83 de ani, diva nu-și arată deloc vârsta și și-a păstrat frumusețea răpitoare din tinerețe, dovedind încă o dată că vârsta e doar o cifră. „Nu mă dau în vânt după faptul că îmbătrânesc, dar încă mă pot preface că am 15 ani“, a declarat actrița, cu zâmbetul pe buze,  într-un interviu mai vechi.