15 cele mai periculoase trasee de pe planetă! V-ar plăcea să le parcurgeți?

Cu cât mai des călătoriți, cu atât mai multe șanse aveți să vă confruntați cu diferite probleme la drum: condiții meteorologice nefavorabile, accidente etc.

În acest articol ne-am propus să vă prezentăm niște trasee fascinante, dar și foarte periculoase

Acesta este topul celor mai periculoase trasee din lume.

1. Transfăgărășan, România.

Traseul străbate munții Făgăraș, 2034 de metri, cei mai înalți din România, care fac parte din Carpații Meridionali. Acest traseu este vestit pentru frumusețea sa, dar și pentru curbele periculoase.

2. Traseul muntos Tianmen, China.

Acest traseu are lungimea de 10 kilometri, care are 99 (da, 99) curbe periculoase. Înălțimea de la începutul până la sfârșitul traseului este de aproximativ 1000 de metri. Acest traseu nu este, desigur, pentru cei slabi!

3. Traseul Gotthard, Elveția.

Traseul Gotthard este unul dintre cele mai înalte și mai dificile trasee montane din Alpii elvețieni, ceea ce îl face atât de spectaculos; distrage constant atenția șoferilor prin frumusețea pitorească a munților.

4. Podul Ashima Osashi, Japonia.

Nu este doar un traseu, este un pod și este foarte periculos. Ashima Ohashi conectează podurile Matsue și Sakaiminato, are o lungime de 1,7 km, iar lățimea sa este de aproximativ 12 metri. Înălțimea sa este necesară pentru a nu bloca trecerea navelor.

5. Zodzhi-La, India.

Acest drum este foarte abrupt și îngust și este blocat mereu de mașini și căruțe, Zozhi-La rămâne unul dintre cele mai importante drumuri din India. Este situat la o altitudine de 3.528 metri deasupra nivelului mării, ceea ce-l face atât de periculos.

Dacă aveți o mașină puternică și conduceți bine, v-ați putea aventura, dar să știți că acest traseu este închis iarna.

6. Autostrada Dalton, Alaska.

Autostrada Dalton de 666 kilometri este cea mai izolată arteră de pe planeta Pământ. Conectează trei sate și este considerat drept cel mai înzăpezit traseu din lume.

Dacă vă planificați o călătorie aventuroasă și doriți să admirați peisajele înghețate din Alaska, autostrada Dalton este cea mai potrivită!

7. Yungas Road, Bolivia.

Una dintre cele mai periculoase drumuri ale planetei! Vă iau, probabil, fiorii doar uitându-vă la fotografie! Potrivit statisticilor aici mor anual 200-300 de oameni.

8. Tunelul Guoliang, China.

Localnicii au construit tunelul Guolian deoarece drumul trecea prin munți și nu era accesibil tuturor. Autoritățile s-au gândit mai târziu să construiască un tunel de 1200 de metri care să facă logistica din această zonă mai simplă, dar nu și mai sigură!

Chiar dacă în China există mai multe trasee înguste, veți avea nevoie de mult curaj pentru a parcurge acest traseu.

9. Le Passage du Gois, Franța.

Este curios faptul că acest drum este accesibil doar câteva ore pe zi deoarece în restul timpului se scufundă sub apă.

10. Khan, Hawaii.

Acest traseu de 112 kilometri se întinde de-a lungul Khanei și Kahului din vestita insulă turistică Maui. Acest drum îngust conectează 59 de poduri și este de multe ori închis din cauza alunecărilor de teren din regiune. Acest traseu oferă și mai mult farmec acelei zone!

11. Drumul Atlanticului, Norvegia.

Drumul Atlanticului leagă câteva sate mici. Merită să faceți o călătorie aici de dragul frumuseții peisajului nordic, a sătucurilor minunate și a numeroaselor zone turistice.

12. Col de la Bonette, Franța.

Acest traseu montan periculos se află la o altitudine de 2000 de metri în Alpii Francezi, la hotar cu Italia. Drumul se caracterizează prin curbe abrupte și foarte periculoase.

13. Kolyma, Rusia.

Șoseaua Kolyma leagă Magadan și Yakutsk și mai este numită „drumul morții”. 90 de kilometri din acest traseu au fost construiți de prizonieri pe la mijlocul secolului al XIV-lea, iar construcția a fost finalizată abia în secolul al XX-lea.

Drumul este considerat unul dintre cele mai periculoase din lume din cauza curbelor foarte abrupte.

14. Khardung-La, India.

Acest traseu, potrivit autorităților, se ridică la 5.062 de metri în munți, adică deasupra lui Elbrus. Cardung-La și este cel mai înalt de pe planetă, conform National Geographic. Are și loc de onoare în Cartea Recordurilor Guiness.

15. Autostrada Sukhum și drumul spre Ritsu, Rusia / Georgia.

Acest drum îngust face legătura dintre Sukhumi și Soci și este deosebit de impresionant în ramificația spre Lacul Rizza unde este o serpentină extraordinară.