10 alimente alcaline recomandate să fie consumate pentru o sănătate de fier

Produsele alcaline sunt bogate în minerale, vitamine și alți compuși. Dacă includeți în meniu doar câteva din ele, nu numai că veți pierde în greutate, dar în doar câteva săptămâni vă veți simți mult mai energic

1.Spanac

De ce este folositor spanacul? Are mulți antioxidanți, puțin colesterol și grăsimi, o cantitate suficientă de vitamina A, B6, C și K, potasiu, zinc, niacin, magneziu și calciu.

De mult timp se știe că acest produs ajută la îmbunătățirea memoriei, ține la distanță multe boli cardiace și stimulează activitatea creierului.

2.Pepene galben

Pulpa lui este și delicioasă, și folositoare. Pepenele galben este un exemplu minunat de mâncare alcalină, pentru că conține multă apă.

Studiile arată că pepenele galben elimină toxinele din organism mai rapid, decât alte produse cunoscute.

3.Conopidă

Pentru a vă asigura organismul cu doza necesară de vitamina C, este suficient să mâncați o porție de conopidă…Sunteți mirați?

Anume conopida crește sănătatea inimii datorită conținutului de vitamina K, potasiu, mangan si riboflavină.

4. Lămâie

Pe lângă vitamina C, despre care știm deja cu toții, lămâia mai conține vitaminele B6 și E, cupru, riboflavină, zinc, calciu și potasiu.

Zeama de lămâie reduce riscul accidentului vascular cerebral și chiar distruge pietrele la rinichi.

Dacă aveți tensiune arterială ridicată sau constipație frecventă, asigurați-vă că includeți lămâia în regimul dumneavoastră alimentar.

5. Banane

Se spune că oamenii cu probleme cardiace sunt pur și simplu obligați să consume banane zilnic.

Dar foarte puțini oameni știu că acest fruct ajută, de asemenea, și la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, saturează organismul cu magneziu, potasiu și vitamine din grupa B. Cumpărați banane mai des!

6. Struguri

Datorită concentrației ridicate de antioxidanți, strugurii reduc riscul apariției și dezvoltării cancerului de colon, la plămâni, pancreatic, de prostată și al cavității bucale.

7. Ulei de măsline

Ulima perioadă, gospodinele tot mai des renunță la uleiul de floarea soarelui în favoarea celui de măsline.

Este o alegere bine gândită, deoarece uleiul de măsline este bogat în vitamina E, antioxidanți și acizi grași mononesaturați.

Utilizați-l mai des, și veți reuși să reduceți riscul bolilor cardiace.

8. Avocado

Desigur că nu mâncăm avocado în fiecare zi. Dar dacă vă puteți permite să-l cumpărați cel puțin ocazional, continuați să o faceți.

Avocado conține nutrienți, acizi grași mononesaturați și fibre, îmbunătățește funcția inimii și controlează nivelul colesterolului.

9. Morcov

Încă din copilărie, părinții ne spuneau că morcovii sunt buni pentru vedere. Această legumă are multe avantaje.

Morcovul conține fier, fibre, potasiu, vitaminele A, B8, C și K. Morcovii îmbunătățesc, de asemenea, procesul de gândire.

10. Broccoli

Există o mulțime de rețete în care broccoli nu este pe ultimul loc. Această legumă îmbunătățește activitatea inimii și sănătatea oaselor.

Reduce nivelul colesterolului și ajută la lupta împotriva cancerului. Pe lângă fier, acest produs este bogat în fibre, cupru, potasiu și vitaminele B6, C, E și K.

Atât alimentele acide, cât și cele alcaline sunt importante pentru organism.

Să le alegeți pe unele și să le neglijați pe celelalte este o decizie greșită. Pur și simplu adăugați produsele enumerate în regimul dumneavoastră alimentar, nu numai pentru a slăbi, dar, de asemenea, pentru a crește nivelul de energie și pentru a îmbunătăți starea de spirit.

Fiți sănătoși alături de cei dragi!