Vești Bune Pentru Elevi! Cu Cât Vor Crește Alocațiile De La 1 Ianuarie 2019

Opoziţia a depus un proiect de lege ce îi are în vedere pe copiii din România. Potrivit acestuia, cei cu vârstă mai mică de doi ani ar putea primi 300 de lei pe lună, în timp ce restul minorilor ar avea o alocaţie de 150 de lei pe lună

Guvernul PSD îşi anunţa încă de la începutul anului 2017 intenţia de a mări alocaţiile copiilor, încă acest lucru nu s-a concretizat. Momentan cei cu vârsta mai mică de 2 ani primesc 200 de lei, iar restul minorilor au asiguraşi doar 84 de lei lunar.

„Propunerea este de majorare a cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 300 lei şi cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 150 lei.

România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţă cuantumului alocaţiei pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocaţia porneşte de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesităţile unui copil”, a declarat deputatul PNL Robert Sighiartău.