Reteta care a innebunit peste 35 de milioane de oameni.

POATE PAREA INCREDIBIL, DAR ACEASTA RETETA VIDEO ESTE VIZUALIZATA DE 35 DE MILIOANE DE ORI. VA DEVENI CLAR SI DE CE

Se spala cartofii si se fierbe-le necuratati. Apoi se curata de coaja, se piseaza, se adauga ulei, oua, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine si se face o pasta. Pentru a ingrosa amestecul, se adauga faina si se framanta aluatul ferm.Daca aluatul se lipeste de maini, mai adaugati un pic de faina. Apoi se incalzeste o tigaie, se pune un pic de ulei de masline si jumatate din aluat intins pe un fund. Se pune apoi pe aluat cateva felii de sunca presata si cascaval si apoi se pune deasupra restul aluatului. Se lasa pe foc sa se prajeasca timp de trei, patru minute, pe de o parte, apoi se intoarce si pe cealalta parte. Ar trebui sa obtineti o crusta aurie.

Clătite din dovlecei, o rețetă ușoară și deliciosă – Perfecte ca garnitură sau, de ce nu, ca fel principal

Clătite din dovlecei, o rețetă ușoară și deliciosă – Perfecte ca garnitură sau, de ce nu, ca fel principal – Încercați rețeta! Vă va cuceri!

Ingrediente

  • 450 grame de dovlecei;
  • 300 ml de chefir;
  • 4 ouă;
  • 350 grame de făină;
  • o lingură de ulei;
  • 2 linguri de pătrunjel;
  • o linguriță de sare;
  • 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu;
  • unt.

Cum se prepară?

  1. Treceți dovleceii decojiți prin răzătoarea mică, apoi scurgeți-i bine de suc.
  2. Puneți dovleceii într-un bol și amestecați bine cu chefir, pătrunjel tocat, bicarbonat de sodiu, sare și ouă bătute.
  3. Adăugați făina treptat, amestecând bine. Turnați uleiul. După ce obțineți un aluat lichid, lăsați deoparte să se odihnească aproximativ 20 de minute.
  4. Prăjiți clătitele pe ambele părți, în tigaia unsă cu ulei, până capătă o culoare aurie.

Ungeți fiecare clătită cu unt și aranjați-le una peste alta. Serviți cu sos de cașcaval sau cu mozzarella.

Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!

Gogoșari umpluți cu conopidă pentru iarnă – nu se inmoaie si sunt deliciosi

Legumele ne furnizeaza o importanta cantitate de nutrienti de calitate, de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona in parametrii normali.

Anul acesta a fost foarte roditor iar solarul nostru abunda de legume care asteapta sa fie recoltate.

Este toamna, iar cum iarna urmeaza sa vina trebuie sa ne facem provizii pregatind legumele sub diferite retete.

Acesti gogosari umpluti cu conopida vor fi crocanti , dulci si acrisori ideali sa fie serviti langa o friptura si un pahar de vin.

Ingrediente:

5 kg de gogosari, 3 kg de conopida, zahar brun sau normal, sare neiodata pentru muraturi, condimente de muraturi, otet de 9 grade, frunze de hrean(optional)

Cum se prepară?

In primul rand trebuie sa spalam si curatam de cotoare si seminte gogosarii si ii punem cu gura in jos la scurs. Spalam conopida bine sub jet de apa si ii desprindem buchetele. O timem o jumatate de ora in apa cu otet sa iasa toate impuritatile din ea.

Dupa trecerea timpului o scoatem din apa si o lasam la scurs. Incepem sa umplem gogosarii cu buchetele de conopida pana terminam de umplut toti gogosarii. Anterior sterilizam borcanele.

Pumem gogosarii umpluti cu conopida in borcane si la un borcan de 800 g adaugam o lingura de sare, 2 linguri de zahar, 100 ml de otet, condimente pentru muraturi si umplem cu apa. Capsam bine borcanul. Asa se face cu toti gogosarii pe care ii avem.

Bagam borcanele la cuptor pentru 40 de minute sa se sterilizeze bine. Dupa sterilizare oprim focul iar borcanele fierbinti cu gogosarii umpluti cu conopida le punem intr-o patura groasa si impaturim bine.

Le lasam pana a doua zi cand ele se racesc. Punem borcanele in camara racoroasa si intunecata , cu gura in jos. Acum veti avea la iarna o reteta de gogosari dulce, acrisori si foarte deliciosi, pe care ii puteti servi ca si garnitura la aproape orice fel de mancare!

Să îi savurați cu drag – Poftă bună!

Vezi si reteta noastra video de musaca cu piept de pui si cascaval:

Vezi si reteta noastra video de crema de zahar ars:

Vezi si reteta noastra video de papanasi:

Vezi si reteta noastra video de rulada cu sunca si ciuperci:

Vezi si reteta noastra video de piept de pui cu cascaval si bacon