Pandispan cu mere, nucă si friscă – retetă simplă si usor de făcut

 Ingrediente pentru blat :
 

4 ouă, 4 linguri de zahăr, 7 linguri cu varf de făină, un plic cu praf de copt, 6 linguri de ulei, coaja de la o lămaie, 200g nucă măcinată, 3 mere, doi morcovi

Ingrediente pentru insiropat 

250 ml apă, 150 gr zahăr, 25 ml esentă de rom, un pliculet de zahăr vanilat, o lingură de cacao

Ingrediente pentru decor :

250 ml friscă, 150 ml sirop pentru insiropat, seminte de rodie, fistic măcinat sau nuca de cocos 

Mod de preparare

Prepararea blatului. Se mixează albusurile spumă, se adaugă zaărul si se continuă mixarea pană se topeste zahărul. Se adaugă in compozitie gălbenusurile, uleiul, făina amestecată cu praful de copt si se continuă mixarea. La final se adaugă nucă măcinată, merele rase(stoarse de zeamă), morcovul ras(stoarse de zeamă) si coaja de lămaie. Se amestecă bine cu o spatulă toate ingredientele si se toarnă compozitia intr-o tavă de 24×30 cm, tapetată cu hartie de copt. Se coace circa 30-35 de minute in cuptorul incins la 180˚, pană trece testul scobitorii. Se scoate prăjitura din cuptor se lasă să se răceasca in tavă, se portionează si se insiropează bine.

Prepararea siropului. Zahărul se pune la fiert cu apa timp de 3 min. Se adaugă vanilia, cacaoa, se amesteca si apoi se lasă să se răcescă complet. După ce este răcit se adaugă esenta de rom si se amestecă bine.
Deasupra se intinde frisca bătută si se decorează cu fructe nucă de cocos sau seminte de rodie după imaginatia fiecăruia. Prăjitura se dă la rece si se poate servi după o oră.