Iarna va ține pana la sfarșitul lui martie. Iata cum va fi vremea in fiecare zi, timp de 5 luni!

Viscole, geruri naprasnice si zapezi cat casa. Asta ne asteapta in aceasta iarna, care va tine pana la sfarsitul lunii martie

Primele zile extrem de friguroase vor incepe din 21 noiembrie. Iata dezvaluirile pe care le face numerologul Mihai Voropchievici.

Intr-o carte scrisa de sfintii parinti in anul 1359 este prezis viitorul. Potrivit numerologului Mihai Voropchievici, in “Gromovnic din batrani” apar previziuni pana in anul 2058, astfel ca cine o detine se poate considera norocos.

“Am primit-o in urma cu doi ani de la o batrana, este o carte veche, facuta de calugari, cu ingaduinta tuturor si spre folosinta tuturor, asa cum explica ei”, ne-a declarat Voropchievici, care s-a inspirit din ea in momentul in care a decis sa ne spuna ce ne asteapta din punct de vedere meteorologic in aceasta iarna.

Gerul naprasnic vine de luna asta.  “Pentru noiembrie ar fi fost din data de 1 pana pe 4 ger, pe 5 pana la 14 noiembrie cer senin cu alternante destul de minore. Pe 15 va fi zapada. Intre 16 si 20 noiembrie o sa fie mai intunecat, mai innorat, cu alternante si de vant si de temperaturi scazute, dar nu foarte scazute.

Necazul cu ger mare vine in intervalul 21 noiembrie pana la 30 decembrie. De asemenea, numerologul ne informeaza ca decembrie debuteaza cu ger, pe 2 si 3 se mai indulceste un pic, pe 5 e bine, dar e frig, pe 6,7 si 8 e zapada, deci ninsori la nivel de tara.

Pe 9 este innorat, pe 10 si 11 e foarte frig, pe 12 va bate vantul tare, 13,14, 15 este amestecat: si vant, si frig, si mai caldut, o amestecatura”, ne anunta Voropchievici.

Vifor si ger, inclusiv de Craciun

Dupa aceasta perioada, trebuie sa ne pregatim pentru ce este mai rau. Vine o perioada grea, cu viscole. Nici de Craciun si Revelion nu va fi mai bine. “Pe 16 decembrie este senin, iar pe 17 cade zapada multa.

Pe 18 se anunta vifor, cu zapada multa, ger si va dura cel mult trei zile, pentru ca pe 19 apare moina, iar din 20 si pana pe 25, inclusiv in ziua de Craciun o sa fie un ger cumplit.

Pe 26 este vant, dintre Apus. Pe 27, 28, 29 ninge din abundenta, in schimb pe 30 si in noaptea de Revelion va fi putin mai cald”.

Pe 18 si 19 ianuarie, caderi masive de zapada

“Pe 1 ianuarie, de Sf. Vasile, si pe 2 este senin, din 3 si pana in 5 vremea este amestecata: moina, ger, ceva lapovita. Pe 6 este ger naprasnic, pe 7 e moina, din 8 si pana in 11 ianuarie o vreme buna, pe 12 se formeaza niste vantrui, pe 13 o zi amestecata, dar intervalul acesta intre 13 si 18 este destul de confuz, adica putem, avea niste alternante, efectiv sa dea orice prognoza peste cap.

Pe 18 si 19 vor fi caderi masive de zapada, se intensifica frigul pe 20, 21 si 22, pe 23 este mai innorat si vant, pe 24 din noua zapada si vant, pe 25 alternant, se insenineaza, e mai placut, iar din 26 pana in 31 va fi ger tare. Deci, meteorologii nostri au coordonatele perfecte ca sa spuna ca aceasta iarna va fi ceva mai iesita din comun”

Ninsori abundente si in februarie

“In februarie, din 1 si pana in 5 este senin si ger, de 6 pana la 8 zapada si vant, se mai indulceste intre 9 si 12 febraurie, pe 13 si 14 se mai incalzeste, zapada devine mai moale, dar, in schimb, pe 15 si 16 cad iar zapezi, pe 17 pana in 21 alterneaza de la geruri la temperaturi mai moi, cum zice in carte, iar din 22 pana la 29 este frig”.

Va ninge si la inceputul primaverii

“Iarna se va prelungi si in martie, cand va ninge pe 6, 7, apoi ger si vant din 7 pana in 11, in 16,17 este vant, pe 18, 19 vifor si zapada, iar dupa 21 martie incepe sa se mai indulceasca”, a conchis celebrul numerolog.

Citeste si: Ora de iarnă 2018 – Când dăm ceasurile înapoi și dormim mai mult

Ora de iarnă 2018. Când dăm ceasul înapoi și dormim? România se pregătește să treacă la oa de iarnă. Astfel, ora 4:00 va deveni ora 3:00 și vom dormi mai mult cu o oră. Acest lucru se va întâmpla data de 28 octombrie, duminică spre luni.

Ora de iarnă 2018 se va ține în intervalul 28 octombrie (duminică) și până pe 31 martie 2019 (duminică).

Ora de iarnă 2018. O directivă europeană din 2001 reglementează trecerea de la ora de iarnă la ora de vară şi invers. Toate statele europene îşi schimbă ora în ultimul weekend din martie şi ultimul weekedin din octombrie. Dar reintroducerea orei de vară datează de fapt din 1977. Ea avea drept obiectiv economisirea energiei, deşi eficienţa sa a fost contestată.

Ora de iarnă 2018. Chiar dacă schimbarea orei a fost instituită în urmă cu 40 de ani, ea continuă să fie foarte criticată, potrivit publicaţiei franceze La Croix. „Comisia primeşte frecvent observaţii ale cetăţenilor cu privire la ora de vară”, recunoaşte instituţia. Aceşti reclamanţi acuză dificultăţi în adaptarea somnului lor.

Cât privește ora de vară, 2018 ar putea fi ultimul an când se va ține. Suntem în luna august 2018. Vineri, 31 august, este în ultima zi de vară din punct de vedere calendaristic: soarele a răsărit la ora 6:35. Noaptea se retrage în fața zorilor începând cu ora 4:50.

2018, ultima vară cu oră de vară? Anul viitor – 2019 – ,în august, dacă n-am avea o oră în plus, soarele ar răsări la ora 5:35, însă afară s-ar lumina de la ora 3:50. Astfel, am avea nopţi cu mai multă lumină. Chiar şi aşa mulţi români spun că îşi doresc o singură oră pe tot parcursul anului.

Mai mult, Potrivit unui sondaj online derulat în Uniunea Europeană, peste 80% din respondenţi sunt în favoarea renunţării la practica trecerii la ora de vară, prin care ceasurile se dau înainte cu o ora în ultima duminica din luna martie.

Aproximativ 4,6 milioane de persoane au luat parte la cel mai mare sondaj online derulat în istoria UE în perioada 4 iulie-16 august. Trei milioane dintre respondenţi au fost din Germania. Oficial, Comisia Europeană va prezenta joi rezultatele sondajului şi nu a dorit să comenteze în avans. Cu toate acestea, cotidianul german Westfalenpost, citând surse bine informate de la Bruxelles, a dezvăluit rezultatele sondajului. Trecerea la ora de vară a fost introdusă în Germania în 1980, şi mult mai devreme în alte state membre UE, în ideea economisirii energiei.