Doctorul Catalin Luca (dr-catalin-luca.ro), considera ca 90% din imbolnaviri sunt cauzate de un colon murdar, iar statisticile arata ca 1 din 20 locuitori ai tarilor dezvoltate sunt afectati de cancer de colon, care este a doua cauza de deces prin cancer.
Surprinzator, dar adevarat: in mod curent fiinta umana asimileaza doar 10% din nutrientii din hrana. Aceasta se datoreaza formarii de-a lungul timpului a asa-numitei ”placi de mucoid” ce reprezinta un amestec de materie partial digerata si in stare de putrefactie, amestecata cu substante toxice si medicamente si inchegata cu mucus intarit ce se depune pe peretele intestinului. De-a lungul timpului aceasta teaca poate ajunge sa cantareasca intre 2 si 11 kg de reziduuri metabolice! Aceste incrustatii ajung sa se intareasca si sa se comporte ca un ”perete despartitor” intre intestin si hrana, impiedicand astfel procesul de asimilare al hranei. Aceasta va face ca, oricat de sanatoasa ar fi mancarea noastra, oricate suplimente nutritionale i-am adauga, sa fie in zadar daca asimilarea acestora este impiedicata de o placa mucoidala consistenta.
Un colon murdar este o sursa de toxine pentru intregul organism
Alimentele prajite, bogate in amidon, cu aditivi, cu multe proteine ingreuneaza foarte mult placa de mucoid, astfel incat aceasta ajunge sa apese pe organele din vecinatate (ficat, vezica biliara). Astfel, colonul se transforma treptat intr-o groapa de gunoi a organismului. La temperatura de 37 grade C, placa mucoidala intra in descompunere, raspandind toxine, otrava si bacterii in circuitul sanguin si de aici in tot organismul, cauzand diferite boli, inclusiv cancer. Un colon intoxicat are consecinte nefaste asupra organismului. Toxinele neeliminate din colon ajung in limfa. Supraincarcarea limfei cu toxinele din colon determina slabirea sistemului imunitar, dar are repercusiuni si asupra cailor respiratorii superioare (angina, sinuzita, rinita, otita) si asupra pielii (acnee, eczeme, psoriazis). Toxinele avand originea in colon se raspandesc in tot corpul pe cale sanguina, se fixeaza in tesuturi si intoxica progresiv tesutul cerebral.
Semnele unui colon care necesita purificare
– stari de oboseala, somnolenta, sistem imunitar scazut
– digestie proasta: balonari, diaree, constipatie, greturi
– respiratie ingreunata, transpiratie cu miros neplacut, depozite albicioase pe limba
– obezitate sau abdomen proeminent
– insomnii, cearcane pronuntate
– par casant, piele uscata, acnee
– dureri de cap sau de spate
– paraziti intestinali
Fibrele vegetale – un pas spre sanatate
O recomandare majora a doctorului Catalin Luca cu privire la reducerea riscului de aparitie a cancerului de colon este adoptarea unei diete bogata in fibre si saraca in carne. O alimentatie sanatoasa de tip vegetarian, lipsita de toxine, aditivi sau grasimi contribuie la sanatatea organismului si bineinteles la cea a colonului. Cel mai indicat pentru curatarea lui este o dieta bogata in fibre vegetale, care actioneaza ca niste adevarate ”maturi” pentru colon, curatand deseurile de pe peretii acestuia. O cantitate de minim 35 g de fibre pe zi reduce cu mai mult de 40% riscul aparitiei cancerului de colon.
Aportul de fibre poate fi adus prin:
– cereale integrale: paine, faina de ovaz, orez brun si cerealele integrale (precum fulgii de grau).
– gustarile din alune, prajiturelele de orez, semintele de floarea-soarelui intre mesele principale,
– fasolea sau lintea sunt alegeri foarte bune pentru curatarea colonului, cu atat mai mult cu cat ele asigura un aport de proteine si vitamine B.
– legumele cu frunze verzi tin toxinele la distanta de colon. Spanacul, mazarea, salata verde si varza furnizeaza nutrienti si sunt surse grozave de fibre solubile si insolubile.
– spirulina, prin continutul de clorofila, determina curatarea tractului intestinal si repara tesuturile compromise.
merele, strugurii si alte fructe pe baza de apa, precum pepenele rosu, „spala” sistemul de paraziti si de toxinele ce favorizeaza instalarea bolilor.
– sucul de fructe si legume furnizeaza colonului si intregului corp vitaminele necesare, ne scapa de excesul de materii fecale si controleaza eliminarea lor.
Cum sa supravietuiesti unui INFARCT miocardic cand esti singur! Distribuie!
Deoarece multi oameni sunt singuri cand sufera un atac de cord, fara ajutor, persoana a carei inima bate necorespunzator si care incepe sa simta o stare de lesin, are doar aproximativ 10 secunde inainte de a-si pierde conştienţa.
Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tusi in mod repetat si foarte energic. O respiratie adanca ar trebui sa fie luata inainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca si prelungita, asa cum e atunci cand se produce sputa din adancul pieptului.
O respiratie si o tuse trebuie repetate la fiecare doua secunde, fara oprire pana soseste ajutorul sau pana cand inima se simte ca bate in mod normal din nou.
Respiratiile adanci aduc oxigenul in plamani si miscarile de tuse storc inima si pastreaza sangele in circulatie. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o ajuta sa recapete ritmul normal. In acest fel, victimele atacurilor de inima pot ajunge la spital.
Spuneti la cat mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viata! Un cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la 10 persoane, putem salva cel putin o viata.
Decat sa trimiteti bancuri, contribuiti prin raspandirea acestei informatii, care poate salva viata unei persoane!!!…
Un secret important pentru toti!!De ce este indicat să bei cafeaua între orele 10-12 AM!
Încă de la începutul secolului al XVII-lea cafeaua a fost considerată un „drog” miraculos, care transforma muncitorii leneși în angajați de excepție. Beneficiile cafelei sunt uriașe, cu o singură condiție: să țineți cont de anumite reguli!
Pentru un efect maxim, se consumă între orele 10.00-12.00
Potrivit specialiștilor, nu folosește nimănui o cafea consumată în grabă la ora 6 dimineața. Pentru ca minunata cafea să aibă un efect maxim trebuie consumată între orele 10.00-12.00 întrucât atunci scade nivelul de cortizol din organism.
Foarte important atunci când deschideți o cafea este să o păstrați în recipientul original. Doar așa își va păstra proprietățile în ceea ce privește sporirea antioxidanților.
Persoanele care suferă de anxietate, au probleme cu refluxul gastroesofagian sau diabet nu trebuie să depășească o ceașcă cu cafea pe zi.
Orice persoană adoră să consume o cafea dulce, însă cea mai mare greșeală este să o transformați într-un desert.
Nu uitați că, alimentul care stabilizează nivelul de zahăr din sânge și reduce riscul apariției diabetului de tip 2 este tocmai cafeaua!
Este oare cafeina în stare să-i facă pe oameni să fie mai deschiși discuțiilor? Potrivit ultimelor studii, da!
Tocmai de aceea, o ceașcă cu cafea este recomandată înaintea unui examen sau a unei întâlniri importante. Nu în ultimul rând specialiștii asociază consumul de cafea cu creșterea longevității și prevenirea apariției Alzheimer-ului.